Wat ik wil gaan doen...

Graag wil ik aan het einde van dit schooljaar een afstudeerfilm gemaakt hebben, met als belangrijkste eigenschap, dat ik er heel trots op ben. Wat ik daarnaast natuurlijk ook heel belangrijk vind, is dat het af is.

Na een hele zelfreflectie en wat reflectie van anderen, ben ik er toch wel achter gekomen waar mijn sterke en mijn zwakkere punten liggen. En waar mijn interesses liggen.

Wat ik wil gaan doen als eindproject is een kinderanimatiefilm maken. Mijn stijl is toch erg toegankelijk voor kinderen en ik vind het een mooi gegeven. Daarnaast moet ik eerlijk bekennen dat mijn animatie niet mijn allersterkste punt is. Wat binnen kinderanimatie toch een minder grote rol speelt. Wat ik er wel in kwijt kan is mijn gevoel voor textuur en verhaal.

Het verhaal zal dan ook van groot belang zijn. Mijn doel is om kinderen in ieder geval aan het lachen te krijgen, met een verhaal met een metaforische ondertoon. Ik denk in de richting van: 'Iedereen heeft een plekje op deze wereld, ook al ben je een beetje anders dan anderen.' Een echt kindvriendelijk verhaal.

Ik heb nog geen concrete vorm gevonden. Maar waarschijnlijk zal het richting cut-out gaan, met misschien wat 3-d computeranimatie. Wat ik in ieder geval graag wil doen is iets met textiel, vanwege de mooie structuur/textuur.

Ook ben ik van plan, alvorens ik ga animeren, een prentenboek te maken van het verhaal. Om voor mezelf de vormgeving duidelijk te krijgen en te bekijken wat de belangrijkste stukken in het verhaal zijn en hoe ik die het beste kan visualiseren.
Daarnaast is een prentenboekje een heel tastbaar iets.
En zou ik er ook mee kunnen testen hoe goed het verhaal overkomt op kleine kinderen.
Tevens sluit een prentenboek heel goed aan op mijn scriptie in wording. Deze zal gaan over 'de vertaalslag van prentenboek naar animatiefilm'.

3 opmerkingen:

Martine zei

Hoi Raimke! Ik zag toevallig de link naar je site op Hyves staan en dacht: laat ik er eens gaan kijken. Het ziet er echt goed uit, je bent echt goed geworden in die afgelopen jaren zeg! Heel leuk en vrolijk!
Groetjes Martine

Anoniem zei

sucker this post.

Anoniem zei

Heel leuk gemaakt!!!!!